Workshops

Er zijn 3 leuke workshops te volgen! De workshops zijn gratis, wel even reserveren. Leuk voor iedereen vanaf 6 jaar (dus ook voor volwassenen).

Workshop: ‘De avonturen van Stokpoppetje’
Heb je altijd al eens een strip willen tekenen, maar vond je het te moeilijk? Kom dan bij striptekenaar Joshua Peeters mee tekenen in de workshop ‘De avonturen van Stokpoppetje’. Ook beginnende tekenaars kunnen met Stokpoppetje een leuke strip maken. Zelfs als je geen enkele inspiratie hebt, weet Joshua je een strip te laten tekenen. Maar ook de gevorderde tekenaar, boordevol ideeën helpt hij graag om een leuke strippagina te produceren.

Joshua Peeters is striptekenaar, graficus en illustrator. Hij publiceert o.a. in het Utrechtse Straatnieuws, het digitale Universiteitsblad van de Universiteit Utrecht en de Zone 5300. Hij maakt deel uit van de Utrechtse stichting de Inktpot, die publicaties en tentoonstellingen maakt over Utrechtse onderwerpen.

12.30-13.30 uur
Reserveer hier.


Workshop: Siem’s Striptekenclub
Siem is dol op het tekenen van strips. Daarom is hij zijn eigen striptekenclub in Bibliotheek Vleuterweide begonnen. Elke tweede vrijdag van de maand, van 15:00 tot 16:00, kunnen enthousiaste kinderen meetekenen. De eerste keer kwamen er meteen al tien striptekenaars op af!

Nu heeft hij een plekje op de MUS, of je nu al heel veel zelf tekent of geen idee hebt hoe dat nu gaat, schuif aan, kijk even mee en begin lekker te tekenen.

14.00-15.00 uur
Reserveer hier.


Workshop: Cover tekenen

Don’t judge a book by its cover… Dat doen we natuurlijk wél. De kaft is wat mensen het eerste zien van een boek en moet aansporen om te gaan lezen. Super belangrijk dus!

De cover of voorplaat van een stripboek is een grote tekening die ons nieuwsgierig maakt naar het verhaal aan de binnenkant. Deze cover bestaat meestal uit vaste ingrediënten. Bovenaan prijkt de titel. In de tekening daaronder zijn de hoofdpersonages te zien, een deel van de locatie en een actie die iets vertelt over wat er staat te gebeuren in het verhaal.

Ook zijn er verborgen ingrediënten. Dit zijn onzichtbare lijnen die het geheel juist dat beetje extra spanning geven en zo een plezierig plaatje maken om naar te kijken. Je ziet ze dus niet, maar als je ze weglaat merk je het wel.

In deze workshop laat Daan de Tekenaar zien waar die lijnen zijn en ga je aan de slag om je eigen cover te maken. Het is handig als je al een idee hebt, maar dat hoeft niet. Daan de Tekenaar is een creatieve duizendpoot, tekent zelf ruim 40 jaar en heeft 15 jaar ervaring in het geven van striptekenworkshops.

15.15 – 16.15 uur
Reserveer hier.